Streeknieuws

Rozendaalse Veld moet duurzaam in stand gehouden worden

Foto: Natuurmonumenten

ROZENDAAL – Het Rozendaalse Veld op de Veluwe in de gemeente Rozendaal moet duurzaam in stand gehouden worden. Daarom heeft de gemeente Rheden, die eigenaar is van dit gebied, met hulp van de Geërfden van Velp een overkoepelende beheervisie opgesteld voor de verschillende terreintypen van het Rozendaalse Veld.

Steeds meer mensen genieten van het Rozendaalse Veld. Marc Budel, wethouder Natuur & Landschap, Sport en Cultuur: “Het is een prachtige plek om in de buitenlucht te sporten of een heerlijke wandeling te maken. Maar we moeten zorgen dat de natuur hierdoor niet verslechtert.

De bijzondere natuur staat al onder druk door teveel aan stikstof, terwijl het juist weerbaar moet zijn tegen de effecten van klimaatverandering. We zetten daarom in om de natuur te versterken met ruimte voor recreatie. Ook komt er meer aandacht voor erfgoed.”

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten