Vanaf 2020 gratis parkeren op De Vlashof in Velp

Foto: Kasper Siebrands

VELP – De gemeenteraad van Rheden heeft definitief besloten het betaald parkeren af te schaffen aan de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. In plaats van betaald parkeren komt er een blauwe zone. Dit gaat in op 1 januari 2020.

Uit een gehouden onderzoek in februari in Velp blijkt dat een ruime meerderheid (78%) voor het opheffen van betaald parkeren is aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp.

Argumenten zijn onder andere: gratis parkeren past bij de omvang van een dorp als Velp, er komt een eind aan een onduidelijk systeem van blauwe zone en betaald parkeren en het is klantvriendelijker.

Wethouder Marc Budel: “Het afschaffen van betaald parkeren op De Vlashof zorgt voor duidelijkheid over het parkeren én het straalt gastvrijheid uit naar het winkelend publiek en onze toeristen. Daarom ben ik blij dat de gemeenteraad dit besluit genomen heeft. Bovendien blijkt uit onderzoek dat een duidelijke meerderheid hiervoor is. We geven zo gehoor aan de wens van ondernemers, winkelend publiek en omwonenden.”