Burgemeester Carol van Eert reikt Koninklijke onderscheiding uit

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden. Foto: Martin de Jongh

VELP – Mevrouw Jannie Luteijn-Roelofsen in Velp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. Burgemeester Carol van Eert reikt op zaterdagmiddag de versierselen uit die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking vond plaats in Parkstaete in de Parkstraat in Velp, bij de bijzondere gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Hospice Rozenheuvel.

Mevrouw Luteijn-Roelofsen is vanaf 1994 betrokken bij het ontstaan van Hospice Rozenheuvel in Rozendaal, het eerste hospice in Nederland. Vanaf het begin heeft zij de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen. Daarna is mevrouw Luteijn-Roelofsen verder gegaan als zorgvrijwilliger en tot op heden is zij nog steeds actief bij Hospice Rozenheuvel in Rozendaal.

Zij begeleidt en verzorgt patiënten in hun laatste levensfase. Haar inzet voor patiënten en familieleden is te karakteriseren als betrokken, respectvol en zeer bekwaam.