Basisschoolleerlingen in actie voor buiten spelen

Foto: Pixabay

RHEDEN –  Kinderen van de basisschool komen tot en met 5 juni twee weken lang in actie. De lotenverkoop van De Kleine Jantje Beton is gestart. De helft van de opbrengst wordt door de scholen besteed aan spelen en bewegen op en rondom hun eigen schoolplein. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteund.

Ook dit jaar kunnen leerlingen van deelnemende scholen niet alleen lootjes via het verkoopboekje verkopen, maar ook online. Handig, voor iedereen die verder weg woont of geen machtiging in wil vullen. De online lootjes worden verkocht via de Tikkie jij bent ‘m! actie: www.jantjebeton.nl/tikkielot

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen. In de afgelopen jaren hebben veel scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of speelmaterialen aangeschaft.

Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. Scholen kunnen zich inschrijven voor deelname in september via www.jantjebeton.nl/loterij.