Inschijvingen voor Posbank Cross-Duathlon kan nog

Foto: Posbank Cross-Duathlon

RHEDEN – De zesde editie en mogelijk ook de laatste editie van de Posbank Cross-Duathlonstaat op zaterdag 28 september op de kalender. De aanmeldingen gaan zeer voortvarend en met nog 3 maanden voor de boeg is de deelnemerslimiet voor sommige startgroepen reeds in zicht. Atleten afkomstig uit alle windstreken van Nederland maken zich op voor de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijd van Nederland.

De Posbank Cross-Duathlon is een offroad multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Op het terrein van scoutinggroep Markesteen en Buitenplaats Beekhuizen in Velp wordt een uitvalsbasis gemaakt.

Op loopafstand van het start/finish-terrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om de wedstrijd te volgen.

Naast vele recreatieve deelnemers zullen ook enkele toppers uit het (cross)duathlon-circuit acte de présence geven. Zo staat onder meer de Nederlands Kampioen Cross-Duathlon Rody Kroon (Lage Zwaluwe) aan de start.

Afstanden
De pittige ‘Lange afstand’, ook wel bekend als de Koninginnen afstand, bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Naar verwachting zal de deelnemerslimiet voor deze populaire afstand op zeer korte termijn zijn bereikt en de inschrijving van dit onderdeel sluiten.

Voor de ‘Korte afstand’ zijn nog voldoende startplekken beschikbaar. Nieuw dit jaar is een aparte startgroep voor junioren in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar. De deelnemers kunnen de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Hoogteverschil
Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. Voor de deelnemers aan de ‘Korte afstand’ wachten er circa 300 hoogtemeters. Deelnemers aan de lange afstand kunnen zich opmaken voor ruim 500 hoogtemeters. Het parcours gaat over het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld. Het parcours is zeer afwisselend met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Inschrijvingen kan via www.posbankcrossduathlon.nl.

Foto: Posbank Cross-Duathlon