VVD en D66 onderzoeken verruiming zondagsopenstelling

Foto: Martin Slijper

VELP – Op de eerste lokale tropische dag van 2019 zijn de Rhedense afdelingen van VVD en D66 zondag te vinden in Velp. Ze onderzoeken vanmiddag bij het winkelend publiek of er behoefte bestaat of de winkels op zondag langer open moeten.

Op dit moment mogen winkels in de gemeente Rheden op zondag alleen de deuren openen tussen 12.00 en 19.00 uur. In Velp maken daar nu alleen Kruitvat en de supermarkten gebruik van.

Martinique Visser (VVD) en Erik Roumen (D66) willen graag weten wat het publiek vindt van een verruiming van de openingstijden op zondag (van 08.00 uur tot 20.00 uur). In aangrenzende gemeenten als Brummen en Arnhem zijn de winkels namelijk op zondagochtend al open.

VVD en D66 ondervragen het winkelend publiek in Dieren, Rheden en Velp. Maar ze hebben de enquête ook op hun website geplaatst. De korte enquête van VVD en D66 is op deze link te vinden.