Eric van der Donk draagt Simon Carmiggelt voor in Serre van Rozendaal

Foto: Erik Kool

ROZENDAAL – Tijdens de wekelijkse inloop in de Serre van Rozendaal op woensdagochtend zal de bekende acteur Eric van der Donk op 5 juni enkele korte verhalen van Simon Carmiggelt voordragen. De Serre is open van 10.00 tot 12.30 uur. De voordracht van Van der Donk begint om ongeveer 10.30 uur en duurt een half uur.

“Hoewel Carmiggelt al geruime tijd geleden overleden is, spreekt hij me nog steeds zeer aan”, aldus Van der Donk. “Hij had inlevingsvermogen en mededogen en was tijdens WOII actief in het verzet. Carmiggelt had een groot gevoel voor humor, was een goede observator en beheerste de taal als geen ander. Vooral zijn korte verhalen zijn meesterlijk.”

Voor het Nederlandse publiek is hij vooral bekend van Medisch Centrum West en Klokhuis.