Streeknieuws

Nepagenten bij man van 93 in huis

Foto: Studio Rheden

VELP – Een 93-jarige man in Velp heeft maandag nepagenten op bezoek gehad. Dat meldt zijn zoon op de buurtapp Nextdoor.

Twee mannen kwamen bij de hoogbejaarde Velpenaar aan de deur. Zijn zoon legt uit: ‘Hij werd om 9.00 uur door de politie gebeld dat er bij hem zou zijn ingebroken en dat ze onderweg waren naar zijn huis. Ze zijn daar inderdaad aangekomen en vader heeft ze binnengelaten, waarna ze zeiden dat het geldkistje gestolen zou zijn.’

Het tweetal zou de bewoner hebben gevraagd waar dat geldkistje had gestaan. Beide mannen droegen uniformen die niet van echt te onderscheiden waren.

De man antwoordde dat hij geen geld in huis had. De zoon: ‘Ze hebben toch boven rondgesnuffeld en een raam opengedrukt.’

Omdat de kwestie niet werd vertrouwd, werd de echte politie gebeld. Die wist van niets, legt de zoon op Nextdoor uit.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten