Schaapscheerdersfeest op 15 juni in Rheden

Foto: Schaapscheerdersfeest Rheden

RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert en wethouder Marc Budel openen op 15 juni het 52e schaapscheerdersfeest in Rheden. Dit  jaarlijkse tradionele feest  wordt voor de 17e keer wordt het georganiseerd door de stichting BreBo (Herman Bremer en Jack Mijnheere).

De schapen komen tegen 9.30 uur vanuit de schaapskooi vanaf de Posbank met de herders naar beneden, begeleid door de March & Showband Rheden. De schapen worden bij het Wapen van Rheden opgewacht door het Rhedens Fanfarekorps.

Na een openingswoord van de Stichting BreBo en burgemeester Carol van Eert overhandigd de burgemeester de schaar aan de herders. Circa 100 schapen worden daarna de hele dag nog met de schaar van hun vacht ontdaan.

Daarna barst het feest los en duurt tot 17.00 uur. Over 4 straten staat er een grote braderie met ca. 150 kramen en 100 meter verkoopwagens. Er zijn kinderspelen en kinder-sumoworstelen op het grasveld naast de dorpskerk begeleid door de Rhedense Pioniers.

Op het dorpsplein maakt Bar XO uit Arnhem het gezellig met optredens van: Arno Kolenbrander,Snollebollekes ( tribute) en Rik Nijman. De rest van de tijd wordt opgevuld door DJ Donn Camps.

W ilt u uw kinderen laten genieten van aaibare dieren ? De Stichting Dierenweide staat bij de Dorpskerk. Het bekende draaiorgeltje met (speel) goed aapje loopt over de braderie heen met vrolijke muziek. Kom ook de gezelligheid proeven op dit 52e Schaapscheerdersfeest in Rheden.

Voor het hele programma: kijk op www.schaapscheerdersfeest-rheden.nl