Bewoners vertellen over de storm in Rheden

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Bewoners uit Rheden zijn sprakeloos. Ze moeten het nog verwerken wat er dinsdagavond gebeurde. Veel bomen liggen nu op de grond. Veel huizen en auto’s zijn soms zwaar beschadigd. De brandweer heeft het vannacht heel druk gehad om alles weer een beetje op te ruimen.

Op De Del in Rheden zijn huizen heel zwaar beschadigd in een paar minuten tijd. Het leek wel op een tornado. Het was een een slagveld. Veel dakpannen zijn van de huizen gevallen. Soms kun je door het dak naar binnen kijken.

Beluister hier de reacties.

Wie vanuit Rheden naar Nationaal Park Veluwezoom in wil, kan voorlopig niet via de Schietbergseweg rijden. Die is afgesloten vanwege het gevaar van vallende takken. Om die reden zijn meerdere straten in de gemeente tijdelijk afgesloten.

Foto: Omroep Gelderland