Vier dagen Pinksterfestival in Brummen

Foto: Rob Kersten

BRUMMEN – Cabaret, dans, poëzie, muziek, kunst. Ook dit jaar belooft het weer een groot spektakel te worden in Brummen. Van vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni wordt in het centrum van het dorp voor de 26e keer het Pinksterfestival gehouden.

Het feest begint vrijdagmiddag 7 juni voor de leerlingen van de basisscholen. Zij bezoeken theatervoorstellingen in vier theaterwagens op het Marktplein. Vrijdagavond is er op het Marktplein live muziek vanaf 20.30 uur.

Zaterdag 8 juni staat er weer een fietstocht op het programma van het Pinksterfestival Brummen. Er kan een tocht gemaakt worden van 30 of 40 kilometer vanaf het Marktplein om 13.00 uur.

In de avond is het tijd voor het TheaterDiner en TheaterLokaal. In een buitenrestaurant op het Marktplein kan aangeschoven worden aan lange houten tafels en banken voor de culinaire prestatie van Catering Zutphen en restaurant Tante Blanche. Vanaf 19.15 uur treden lokale artiesten op in de theaterwagens op het Marktplein.

Pinkstermarkt, boekenmarkt en plantenmarkt
Op Eerste Pinksterdag vertonen artiesten uit de wijde omgeving hun acts en kunsten tijdens de TheaterEtappe.  Op Tweede Pinksterdag worden in het centrum van Brummen de Pinkstermarkt, de boekenmarkt en de plantenmarkt gehouden tussen 10.00 en 17.00 uur. Het volledige programma van het Pinksterfestival Brummen is te bekijken op www.pinksterfestivalbrummen.nl.