Grote delen van de Posbank weer toegankelijk

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Een aantal toegangswegen naar de Posbank is weer opengesteld. Na de tornado van dinsdagavond zaten alle toegangswegen op slot. Sindsdien is volgens de gemeente door veel mensen hard gewerkt om de schade op te ruimen.

Vanaf zaterdagochtend 8 juni is de héle Schietbergseweg tot aan Paviljoen de Posbank weer open. Ook de Diepesteeg in De Steeg tot aan parkeerplaats Lappendeken is dan weer open.

Donderdag was de Beekhuizenseweg vanuit Velp tot aan het Paviljoen de Posbank al weer open was en ook de Snippendaalseweg. Dit betekent dat behalve Koepel De Kaap alle horecagelegenheden Paviljoen De Posbank, Carolinahoeve, De Ruif / De Deel en Houtplaats bereikbaar zijn. Dit geldt ook voor het Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Veluwezoom en Sportieve Evenementen Peter Oversteegen.

Bezoek op eigen risico
De gemeente adviseert bezoekers de borden goed in de gaten te houden. Wandelaars worden gewaarschuwd dat het risico op vallende takken nog groot is en dat het bezoek op eigen risico is.

Eigenaar Natuurmonumenten van Nationaal Park Veluwezoom liet eerder al weten dat alle activiteiten van Bezoekerscentrum Veluwezoom tot en met aanstaande maandag Tweede Pinksterdag niet doorgaan.