Historische wandeling in Ellecom

Foto: Natuurmonumenten

ELLECOM –  De oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal organiseert op zondag 16 juni een historische wandeling vanaf Fletcher Landgoed Hotel Avegoor.

De wandeling gaat langs de rijks- en gemeentelijke monumenten van Ellecom en begint met de geschiedenis van Avegoor. Bij de dorpskerk wordt aandacht geschonken aan de bijzondere relatie tussen de bewoners van Middachten en deze kerk.

Ook enkele verdwenen buitenplaatsen zoals Ellichem, Ketelaar, Dalstein, en Bergstein worden belicht naast de bestaande buitenplaatsen Hofstetten en Bernhalde. De wandeling eindigt bij Avegoor waar u de tentoonstelling over de 50 monumenten van Ellecom kunt bezichtigen.

De wandeling start om 13.00 uur op de parkeerplaats bij Avegoor en duurt ongeveer 1,5 uur. Kijk voor meer info op Oudheidkundigekring.nl.