Wethouder Budel zet wandelsportvereniging Steeds Voorwaarts in het zonnetje

Foto: Steeds Voorwaarts

VELP – Gemeente Rheden waardeert sinds 2018 bijzondere prestaties in de sport. Dit keer zet Marc Budel, wethouder Sport, het bestuur van wandelsportvereniging ‘Steeds Voorwaarts’ in het zonnetje. Hij overhandigde de prijs op woensdagvond tijdens de Avondvierdaagse in Velp.

‘Steeds Voorwaarts’ is sportheld van 2019 vanwege de grote inzet voor de wandelsport in de afgelopen 80 jaar. Zo organiseerde de vereniging onder andere de Julianatocht, de Wintertocht en de Avondvierdaagse in Velp.

Tijdens de hoogtijdagen telde de vereniging rond de 120 leden, waaronder veel jongeren. De wandeltochten waren populair: de Avondvierdaagse in Velp trok vaak ruim 1000 wandelaars, de Julianatocht zelfs éénmaal 2500 wandelaars.

Wandelen door heel het land
Steeds Voorwaarts organiseerde in het verleden wandeltochten langs de Hunebedden, in Zeeland door Burg-Haamstede, in Limburg door Margraten en in Noord-Holland door Hoofddorp zette de wandelvereniging haar voetstappen.

Omdat het ledenaantal de afgelopen jaren sterk is teruggelopen, heeft het bestuur besloten de vereniging op te heffen. Jannie: ‟Steeds Voorwaarts stopt er weliswaar mee, maar dat betekent niet dat er in onze regio geen wandeltochten meer komen. De avondvierdaagse wordt in het vervolg georganiseerd door Stichting Avond wandel4daagse Velp. ″