Verenigingen

Wandelen in de omgeving van Ellecom

Foto: Jannie de Jong IVN

ELLECOM – IVN Oost-Veluwezoom houdt 16 juni een stevige wandeling langs bronnen, putten en zoelen in de omgeving van Ellecom. De wandeling start om 12.30 uur vanaf de parkeerplaats van de Sporthal Ellecom / EDS aan de  Eikenstraat 5 in Ellecom.

De Veluwezoom is een droog natuurgebied, zo lijkt het: zandverstuivingen, droge heide en onzalige bossen. Maar de schijn bedriegt. Diep onder die droogte herbergt de Veluwe een enorm reservoir aan kostbaar water, een bron van leven.

Op sommige plaatsen komt dat water spontaan omhoog borrelen en schept daarmee een prachtige en bijzondere plek voor planten en dieren die van deze nattigheid houden.

Let op, het is een stevige wandeling: drie tot vier uur (bijna tien kilometer) over geaccidenteerd terrein. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten