Asbest in tientallen tuinen na tornado in Rheden

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De tornado van vorige week in Rheden heeft ervoor gezorgd dat asbestdeeltjes in tuinen terecht zijn gekomen. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat van de 100 tuinen, bij een derde asbest is aangetroffen.

Mensen met een huurwoning zijn geadviseerd contact op te nemen met woningcorporatie Vivare. Mensen met een particuliere woning moeten het opnemen met de eigen verzekeraar. De asbestmeting werd gedaan door controleurs, die gedupeerden ook persoonlijk dit advies hebben gegeven.

Geen claims ontvangen
De asbestgevallen zijn dus in beeld gebracht, maar het is niet duidelijk hoeveel schadegevallen er door de tornado in totaal zijn. De gemeente heeft zelf nog geen claims ontvangen.

De storm van vorige week is nog altijd zichtbaar in het straatbeeld. De Holleweg en de Beekhuizenseweg, vanaf Koepel de Kaap tot aan de parkeerplaats De Lappendeken, wordt momenteel vrijgemaakt. Dit zijn wegen waar de gemeente verantwoordelijk voor is.

Posbank begaanbaar
Natuurmonumenten is op andere plekken bezig alles op te ruimen. De wegen op de Posbank zijn weer begaanbaar. Alle horecabedrijven en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten zijn bereikbaar.