Kinderboerderij in Rheden sluit na 15 jaar

Foto: Pixabay

RHEDEN – De kinderboerderij aan de Brinkweg in Rheden gaat sluiten. Zaterdag zal de laatste dag zijn dat ze de deuren open voor het publiek. De stichting komt er niet uit met de gemeente en stopt er daarom mee na 15 jaar.

Al die jaren hebben tientallen vrijwilligers de kinderboerderij opgebouwd en zijn de dieren met liefde verzorgd. Eerder moest de kinderboerderij ook al driekwart van een terrein inleveren bij de gemeente vanwege een wandelroute die de gemeente zal gaan aanleggen.

‘We hebben hier in 15 jaar zo veel energie in gestoken en iedere keer verzinnen ze weer wat nieuws. De wil dat er een kinderboerderij is, is er nooit echt geweest vanuit de gemeente.’, aldus het bestuur van de kinderboerderij. De dieren krijgen allemaal al een goed tehuis door het hele land verspreid.

Zaterdag is de kinderboerderij voor het laatst open van 10.00 uur tot 17.00 uur.