Streeknieuws

Benefietconcert voor gedupeerden van tornado in Rheden

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Drie weken na de tornado is in Rheden een benefietconcert gehouden voor de gedupeerden. Het noodweer richtte in het dorp veel schade aan.

Het Rhedense koor Con Colore trad samen met koren uit de omgeving op in de Dorpskerk voor een paar honderd toeschouwers. De opbrengst van het concert en diverse acties gaat naar een speciaal fonds voor gedupeerden. Want lang niet alle schade wordt vergoed door de verzekering, zoals auto’s die total loss zijn verklaard en slechts een geringe dagwaarde hadden.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

‘Veel chaos in het dorp’
Koorlid Gerdienke Janssens was de initiatiefneemster van het benefietconcert. ‘Na de storm was er heel veel chaos in het hele dorp. Overal lagen bomen, op auto’s, huizen. Maar wat daarnaast opviel, was dat mensen elkaar opzochten, elkaar gingen helpen. Ik wou eigenlijk proberen dat zo lang mogelijk vast te houden.’

In overleg met de gemeente Rheden is besloten om als koor een commissie op te richten die het opgehaalde geld gaat verdelen. Mensen die gedupeerd zijn door de tornado kunnen zich via e-mail melden. Ook is het mogelijk om anderen die getroffen zijn aan te melden.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten