Streeknieuws

Rheden waarschuwt met matrixborden voor eikenprocessierups

Foto: Gemeente Rheden

ELLECOM – Veel mensen in Nederland worden geteisterd door de eikenprocessierups. Rheden zet op verschillende plekken in de gemeente matrixborden in om voorbijgangers te waarschuwen.

‘Pas op!’ staat er op de borden, met daaronder een grote afbeelding van een eikenprocessierups. De brandharen van de beestjes kunnen irritatie aan huid, luchtwegen en ogen veroorzaken. Ze verspreiden zich door de wind en kunnen overal terechtkomen.

Rheden zegt dagelijks meldingen binnen te krijgen. ‘We bestrijden de rups zoveel mogelijk, maar dat kost tijd. Daarom zetten we op wisselende locaties met veel overlast matrixborden in om je te waarschuwen’, aldus de gemeente.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten