Streeknieuws

Annemijn nieuwe kinderburgemeester Rozendaal: ‘Meer sportiviteiten’

Foto: Kasper Siebrands

ROZENDAAL – In een politiewagen met loeiende sirenes werd Annemijn van der Wagen naar het gemeentehuis gereden. Daar werd ze dinsdagavond geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Rozendaal. Ze volgt Jet van Doesburg op, die het afgelopen jaar de eerste kinderburgemeester van de gemeente was.

Vier reacties met ‘leuke en creatieve flimpjes’ kwamen er binnen op de oproep voor een nieuwe kinderburgemeester. De selectiecommissie van jongeren, de vorige kinderburgemeester en de echte burgemeester koos voor Annemijn. Dinsdagavond kreeg zij officieel haar ambtsketen omgehangen door burgemeester Ester Weststeijn.

Bekijk hier de reactie van de nieuwe kinderburgemeester en haar voorganger (tekst gaat door onder de video):

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Annemijn zit in groep 6 van IKC De Dorpsschool. Dit jaar mag ze bij speciale gelegenheden op pad met de burgemeester en de wethouders. Daarbij zal ze onder meer korte toespraken houden. ‘Ze wil meer ‘sportiviteiten’ en festiviteiten in de gemeente. Waarmee ze direct een nieuw woord aan de Van Dale toevoegt’, zegt burgemeester Weststeijn.

‘Kinderen de ruimte geven’
Het is belangrijk om kinderen aan het woord te laten en ze serieus te nemen, vindt Weststeijn. ‘We moeten kinderen de ruimte en tijd geven om na te denken en hun mening te formuleren.’

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten