Rhedenaar cel in voor meerdere winkeldiefstallen

Foto: Pixabay

RHEDEN – Een 32-jarige man uit Rheden is vrijdag veroordeeld voor zes winkeldiefstallen, waarvan drie met geweld of onder dreiging daarvan, en het dragen van een mes. Hij krijgt twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk.

De man stal tussen oktober en december 2018 etenswaren, flessen wijn, lampen, een koptelefoon en een camera. In drie gevallen maakte hij, toen hij werd betrapt, gebruik van een mes om te ontkomen. Daarbij raakte iemand lichtgewond.

De Rhedenaar gaf aan dat hij de diefstallen te hebben gepleegd omdat hij honger had. Het mes zou hij hebben gebruikt om zich te verdedigen. Voor het dragen van een mes, wat een overtreding is, kreeg hij een voorwaardelijke geldboete van 250 euro. Hij moet in totaal 1600 euro aan schadevergoedingen betalen.