Streeknieuws

Veluwerijders ontvangen Koninklijke Erepenning

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden , heeft zondagmiddag een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan het bestuur van de Dierense Regionale Toerfiets club ‘De Veluwerijders’ na hun jubileumrit in Zalencentrum Theothorne in Dieren.

De Dierense Toerfiets club ‘De Veluwerijders’ is opgericht op 29 mei 1969 en bestaat inmiddels 50 jaar. Op die 29e mei 1969 werd er een oprichtingsvergadering georganiseerd in Laag Soeren met als doel om een toerfietsclub op te richten. De naam van de toerfietsclub werd: ‘RTC De Veluwerijders’.

Door de jaren heen heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een regionale vereniging met een breed scala aan fietsliefhebbers: tegenwoordig bestaat de vereniging uit 180 leden. “Een actieve vereniging met een rijke historie”, aldus wethouder Budel. “Het is voor mij een eer dat ik hen de Koninklijke Erepenning mag geven. Daar mag de vereniging trots op zijn.”

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten