Verenigingen

Expositie over geschiedenis stationsgebied Dieren en Traverse

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – In de Dierense Sjoel aan de Spoorstraat 36 in Dieren  vindt op 12, 13 en14 juli een tentoonstelling plaats over de geschiedenis van het stationsgebied in Dieren en de totstandkoming van de Traverse.

De tentoonstelling wordt op vrijdagavond 12 juli om 20.00 uur geopend door Wethouder Dorus Klomberg van Rheden . Wencel Maresch , schrijver van het boek “Dwars door Dieren” over de geschiedenis van de Traverse zal aansluitend een inleiding verzorgen op de tentoonstelling.

De Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal organiseert deze tentoonstelling ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum. De tentoonstelling is geopend op vrijdag 12 juli van 20.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Op zondag 14 juli organiseert de Oudheidkundige Kring een historische wandeling door het Stationsgebied en de Traverse. Deze start om 13.00 uur bij de Dierense Sjoel.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten