Rozendaal plaatst vijftig mezenkastjes tegen de eikenprocessierups

Foto: Martin de Jongh

ROZENDAAL – Wethouder Logemann laat vijftig mezenkastjes in de gemeente Rozendaal plaatsen in de strijd tegen de eikenprocessierups. De kastjes komen vooral op openbare plekken waar veel mensen komen.

Wethouder Anton Logeman wilde, naast de gebruikelijke bestrijding van de eikenprocessierups, op zoek naar een duurzame oplossing. De mees is een natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Logeman: “Van mezen is bekend dat ze de eikenprocessierups eten. We hopen op deze manier volgend jaar minder last te hebben van de rups.”

Werknemers van de afdeling Groen van Scalabor, een organisatie die begeleiding biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gaan de kastjes plaatsen. De gemeente kijkt nog of er ook nestkastjes voor andere vogels komen in Rozendaal.