Streeknieuws

Rozendaal plaatst vijftig mezenkastjes tegen de eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups. Foto: Martin de Jongh

ROZENDAAL – Wethouder Logemann laat vijftig mezenkastjes in de gemeente Rozendaal plaatsen in de strijd tegen de eikenprocessierups. De kastjes komen vooral op openbare plekken waar veel mensen komen.

Wethouder Anton Logeman wilde, naast de gebruikelijke bestrijding van de eikenprocessierups, op zoek naar een duurzame oplossing. De mees is een natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Logeman: “Van mezen is bekend dat ze de eikenprocessierups eten. We hopen op deze manier volgend jaar minder last te hebben van de rups.”

Werknemers van de afdeling Groen van Scalabor, een organisatie die begeleiding biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gaan de kastjes plaatsen. De gemeente kijkt nog of er ook nestkastjes voor andere vogels komen in Rozendaal.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten