Tijdelijk museum over gemeente Rheden in oorlogstijd

Foto: Rheden In Oorlogstijd

RHEDEN – Volgend jaar viert Nederland 75 jaar bevrijding. Ook in de gemeente
Rheden worden verschillende activiteiten in dat kader georganiseerd. Eén daarvan is een tijdelijk museum in Velp, met als thema de gemeente ‘Rheden in oorlogstijd’.

Het pop-up museum wordt ingericht in een voormalige garagebedrijf aan de Hoofdstraat 75 in centrum Velp en opent medio september de deuren. Na 5 mei volgend jaar sluit het museum weer.

Het museum Rheden in Oorlogstijd wordt samengesteld met voorwerpen, verhalen, beeldmateriaal en herinneringen van mensen uit de zeven dorpen van de gemeente. Op 27 juli en op 3 augustus worden in Dieren, Rheden en Velp inzameldagen gehouden, waar mensen materiaal in bruikleen kunnen afleveren en waar ze ook hun verhalen kwijt kunnen. De bijdragen van inwoners worden aangevuld met materiaal uit andere (museale) collecties.

Niet alleen voor de collectie van het museum wordt een beroep gedaan op de inwoners van de zeven dorpen van Rheden, ook wordt een beroep gedaan op mensen die vrijwillig kunnen en willen helpen bij het inrichten van de expositieruimtes en de tentoonstelling en bij het ontvangen van de gasten.

Kennis over de Tweede Wereldoorlog is niet echt van belang, wel handige handjes of een gastvrije instelling. Voor die vrijwilligers wordt op 26 augustus een bijeenkomst gehouden op het gemeentehuis in De Steeg.

Het museum Rheden in Oorlogstijd zal tussen september en mei 2020 geopend zijn op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer info op Facebook.Com/RhedenInOorlogstijd.