Streeknieuws

Gemeente geeft 5000 euro aan Sportpark IJsselzicht

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Sportcombinatie Rheden ontvangt van gemeente Rheden een eenmalige bijdrage van 5.000 euro voor het herstel van Sportpark IJsselzicht. Het college is namelijk van mening dat de oorzaak van de schade veroorzaakt is onder bijzondere omstandigheden en vindt het belangrijk dat inwoners de voetbalsport kunnen blijven beoefenen.

Het noodweer van 4 juni heeft grote schade aangericht aan het sportcomplex aan de IJsselsingel waar SC Rheden voetbalt. Zo werd het dak van de kleedkamers afgerukt, lagen het scorebord, goals en dug-outs verspreid over het hoofdveld en is een lichtmast naar beneden gekomen. De club is daarna gestart met een crowdfundactie om het herstel van de schade te kunnen betalen.

Het college vind het belangrijk dat SC Rheden haar maatschappelijke functie kan blijven vervullen. Sportverenigingen dragen namelijk bij aan een gezond leven, bieden ontspanningsmogelijkheden, competities en ontmoeting.

De opgelopen schade is veel groter dan die waar de vereniging redelijkerwijs rekening mee hoefde te houden, en waarvoor zij dus verzekerd was. Vanwege de uitzonderlijke oorzaak van de schade en het ongewenste effect voor het dorp heeft het college besloten een financiële bijdrage te leveren.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten