Streeknieuws

Misschien betaald parkeren op Posbank

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Natuurmonumenten overweegt om op de Posbank – en andere plekken op de Veluwezoom – betaald parkeren in te gaan voeren, maar de tarieven moeten volgens Natuurmonumenten niet gaan lijken op de binnenstad van Amsterdam.

‘Alle recreatie in natuurgebieden kost geld, onder de streep blijven er grote tekorten over. Wij denken na hoe we dat op kunnen lossen, het gaat dan dus niet om het natuuronderhoud, maar echt om de recreatieve voorzieningen’, vertelt bestuurder Luc Berris.

Een definitief besluit moet dit jaar volgen, maar er moeten nog veel gesprekken worden gevoerd. ‘Je moet in gesprek met buren, ondernemers, gemeenten. Je wil negatieve effecten voorkomen.’

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder video)

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

‘Kwartje per uur’
Het is op deze zondagmiddag – midden in de zomervakantie – redelijk rustig op de Posbank, op de parkeerplaatsen staat een aantal auto’s. De bezoekers snappen de overwegingen. ‘Het is jammer, maar wel begrijpelijk. Ik vind het hier vaak niet erg druk, dus weet niet of ze het daar van moeten hebben.’

Een andere bezoeker vindt het wel terecht. ‘Ze doen moeite om het te onderhouden, daar mag wel iets tegenover staan. Hoeveel? Kwartje per uur, laten ze daar maar mee beginnen.’

Over de beoogde tarieven – als het betaald parkeren doorgaat – is nog niets bekend, maar Berris zegt dat Natuurmonumenten van de parkeerplaatsen geen melkkoe willen maken.

Foto: Studio Rheden

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten