Misschien betaald parkeren op Posbank

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Natuurmonumenten overweegt om op de Posbank – en andere plekken op de Veluwezoom – betaald parkeren in te gaan voeren, maar de tarieven moeten volgens Natuurmonumenten niet gaan lijken op de binnenstad van Amsterdam.

‘Alle recreatie in natuurgebieden kost geld, onder de streep blijven er grote tekorten over. Wij denken na hoe we dat op kunnen lossen, het gaat dan dus niet om het natuuronderhoud, maar echt om de recreatieve voorzieningen’, vertelt bestuurder Luc Berris.

Een definitief besluit moet dit jaar volgen, maar er moeten nog veel gesprekken worden gevoerd. ‘Je moet in gesprek met buren, ondernemers, gemeenten. Je wil negatieve effecten voorkomen.’

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder video)
https://youtu.be/XjGiGOqa8yw

‘Kwartje per uur’
Het is op deze zondagmiddag – midden in de zomervakantie – redelijk rustig op de Posbank, op de parkeerplaatsen staat een aantal auto’s. De bezoekers snappen de overwegingen. ‘Het is jammer, maar wel begrijpelijk. Ik vind het hier vaak niet erg druk, dus weet niet of ze het daar van moeten hebben.’

Een andere bezoeker vindt het wel terecht. ‘Ze doen moeite om het te onderhouden, daar mag wel iets tegenover staan. Hoeveel? Kwartje per uur, laten ze daar maar mee beginnen.’

Over de beoogde tarieven – als het betaald parkeren doorgaat – is nog niets bekend, maar Berris zegt dat Natuurmonumenten van de parkeerplaatsen geen melkkoe willen maken.

Foto: Studio Rheden