Trolleybus 70 jaar onderweg

Busstation bij Arnhem Centraal. Foto: Studio Rheden

VELP – De trolleybus, die dagelijks ook door Velp rijdt is jarig. Op 5 september was het precies 70 jaar geleden dat de eerste trolleybus tussen Arnhem en Velp ging rijden. Dit was lijn 1.

In een later stadium is lijn 1 doorgetrokken naar Oosterbeek. In 2002 werd het gedeelte tussen Arnhem en Velp overgenomen door lijn 3, maar de oorspronkelijke route van lijn 1 (Oosterbeek – Arnhem – Velp v.v.) is sinds eind 2012 weer in ere hersteld.

Om het 70-jarig jubileum van de trolleybus te vieren is er op zaterdag 14 september tussen 11:00 en 16:00 uur een open dag in Arnhem op het Breng-garageterrein. Garage Arnhem is te vinden aan de Westervoortsedijk 4 en is bereikbaar met de buslijnen 5 (Presikhaaf), 6 (Elsweide-HAN) en 43 (Apeldoorn via Dieren).