‘Beekhuizenseweg naar Posbank in weekend dicht voor auto’s’

Foto: Martin de Jongh

VELP – Burgemeester en wethouders van Rheden willen de Beekhuizenseweg naar de Posbank in de weekeinden en op feestdagen afsluiten voor auto’s en motoren. Na vijf jaar wordt bekeken of de afsluiting een succes is.

Het college wil minder verkeer op de Posbank. Daar is het in het weekend op fraaie dagen zo druk, dat het vragen is om ongelukken.

Het aanvankelijke idee om de Beekhuizenseweg helemaal af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer stuitte op verzet. ‘Veel mensen hebben aangegeven dat ze het te druk vinden op de Posbank. En dat ze het niet meer veilig vinden. Daarom hebben we deze maatregel voorgesteld’, zei wethouder Ronald Haverkamp eerder over dat oorspronkelijke plan.

Onder meer de KNMV bleek fel gekant tegen het afsluiten van de Posbank. Rheden kreeg 68 zienswijzen binnen, meldt een gemeentewoordvoerster. ‘Dat waren zowel voor- als tegenstanders.’

Nu gaat het dus om een voorstel om de Beekhuizenseweg in het weekend en op feestdagen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat de Posbank via de Schietbergseweg wel bereikbaar blijft.

De gemeenteraad moet het voorstel van burgemeester en wethouders nog goedkeuren. Dat gebeurt waarschijnlijk op 8 oktober.