Zoon van Audrey Hepburn heeft beeldje onthuld in Velp

Foto: Gety Hengeveld

VELP – In de bloementuin van de voormalige villa Beukenhof heeft Luca Dotti, de zoon van Audrey Hepburn, zaterdagmiddag het bronzen beeldje onthuld dat is gemaakt door de Velpse kunstenares Yvon van Wordragen.

Het beeldje symboliseert Audrey Hepburn als het danseresje dat ze was toen ze van 1942-1945 in Velp woonde bij haar grootvader Aarnoud baron van Heemstra (oud-burgemeester van Arnhem). Voor het beeldje hebben tientallen mensen geld gedoneerd.

Aanleiding voor een aantal Velpse burgers om dit beeldje te laten maken is het boek ‘Dutch Girl’ van de Amerikaanse auteur Robert Matzen. Hij sprak de afgelopen jaren met vele (oud)Velpenaren over hun herinneringen aan Audrey Hepburn en heeft het boek opgedragen ‘Aan alle Velpenaren.’

De Nederlandse vertaling van het boek is zaterdag gepresenteerd in de Grote Kerk in de Kerkstraat in Velp.