Wethouder Gea Hofstede opent inloophuis ’t Trefpunt

Foto: Stichting Kluiskamp

VELP – Een gewone woonkamer werd te klein. Daarom heeft inloophuis ’t Trefpunt nu een grotere ruimte gekregen. Deze nieuwe locatie in ’t Trefpunt wordt zaterdag 21 september officieel geopend door wethouder Gea Hofstede om 15.00 uur aan de Schoolstraat 12 Velp.

Het inloophuis is een sprekend voorbeeld van mensen die zich spontaan inzetten voor anderen. Jaren geleden hebben inwoners Anneke en Ton de deur van hun eigen huis open gezet voor inwoners die een praatje wilden maken. Het aantal bezoekers nam snel toe en er ontstond veel contact tussen bezoekers onderling.

Bezoekers vroegen op steeds meer manieren om hulp. Je kunt er nu 2x per week avondeten voor 5 euro per keer; eventueel haalt een vrijwilliger je op en je mag het zelfs thuis opeten als je wilt. Mensen die moeite hebben om boodschappen te doen, krijgen hulp.

Als je vervoer nodig hebt naar het ziekenhuis, moeite hebt om een brief te lezen, op zoek bent naar goedkope tweedehands kleding, hulp wilt bij burenruzies… Het kan allemaal, met hulp van steeds meer vrijwilligers. Het openingsfeest is van 10:00 tot 16:00 uur.