DELS Ondernemers zetten Fiets op 1

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Donderdagavond trok er een opvallende groep door de regen. Een lint van ruim 60 fietsers vertrok Vanaf Villa Veertien, via de Gazelle rijwielfabriek, eetcafé Het Schilderij naar Wijngaard Hof te Dieren. Ondernemersvereniging DELS hield een zogenaamde DELS avond, dit keer georganiseerd door de stichting Fietsop1.

Drie DELS leden hebben deze stichting opgericht om van Dieren het fietsdorp, gemeente Rheden de fietsgemeente, Gelderland de fietsprovincie in ons fietsland Nederland te maken. De stichting bevordert activiteiten, evenementen en verkeersinrichtingen van de (openbare)ruimte om het fietsen aan te moedigen in Nederland.

Buiten bij de testbaan van de Gazelle presenteerde voorzitter Jaap van der Eerden de stichting Fietsop1 en bood hij aan de gemeente Rheden een Global goals fiets aan. Deze fiets van de toekomst is zeer duurzaam gemaakt.

Foto: Studio Rheden

Nadat Burgemeester Van Eert de fiets had uitgeprobeerd op de testbaan voor de fietsfabriek wenste hij de stichting veel succes bij hun activiteiten om ondernemers en overheid te verbinden rondom dit fiets thema.

Een concreet doel wat de stichting wil realiseren is ‘De fietsstraat van de toekomst’. Maar ook andere ideeën worden ontwikkeld, vooral vanuit de samenleving. Fietsop1 brengt partijen en mensen samen om hun doel te realiseren.

Foto: Studio Rheden

Kijk voor meer informatie over ondernemersvereniging DELS op www.dels.nl.