Veerboot Rheden blijft nog varen

Veerpontje in Rheden. Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De veerdienst tussen Rheden en Rhederlaag blijft behouden. Dat besloot de gemeenteraad dinsdagavond. Er wordt bekeken of er alsnog bespaard kan worden op de subsidie aan de veerboot.

Het college had voorgesteld om 10.000 euro per jaar op de veerdienst te bezuinigen. Dat is bijna de helft van de gemeentelijke subsidie. Daarmee zou het risico bestaan dat de exploitant ermee stopt. En dat is niet de bedoeling, besloot de gemeenteraad unaniem.

Tariefverhoging
Het gemeentebestuur gaat wel met de ondernemer in gesprek over verlaging van de subsidie. ‘Duurzaam behoud’ is daarbij de insteek. ‘Maar je kunt ook kijken naar tariefverhoging’, stelt raadslid Henk van Valburg (PvdA). ‘Ik vaar elk jaar over meerdere pontjes, en Rheden is één van de goedkoopste.’