Actie Kersttas deelt 365 kersttassen uit met eten

Foto: Actie Kersttas

RHEDEN – Ook dit jaar heeft het Diaconaal Netwerk Armoedebestrijding Rheden-Rozendaal (DIANA) samen met Stichting STRAK weer heel veel kersttassen kunnen uitgeven aan mensen met een minimuminkomen binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Tijdens de inleverdagen zijn er erg veel houdbare producten ingeleverd bij de inzamelpunten van de diaconieën. De producten zijn vanuit de diverse kerken in de gemeenten naar Dieren gebracht en in de Ontmoetingskerk gesorteerd. Zelfs wethouder Gea Hofstede kwam even helpen met inpakken.

Dankzij alle donaties en de inzet van een grote groep vrijwilligers hebben Diana en Stichting STRAK dit jaar 365 kersttassen kunnen uitdelen. Dat zijn er 65 meer dan vorig jaar en ook hard nodig.

Extra geld in 2020
Toch konden de vrijwilligers door het grote aantal opgaven niet iedereen verblijden. Daarom hopen ze volgend jaar op extra donaties om meer tassen te kunnen vullen. Doneren voor 2020 kan nu al op www.stichtingstrak.nl.