Koophuis in Rozendaal kost bijna zeven ton

Foto: Kasper Siebrands

ROZENDAAL – De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning in Rozendaal was vorig jaar 667.428 euro. Daarmee staat de gemeente op de vijfde plek op de ranglijst van duurste gemeenten van ons land. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De prijs van een gemiddelde koopwoning in ons land is vorig jaar gestegen van 287 naar 308 duizend euro. In Bloemendaal werd gemiddeld het meeste betaald voor een bestaand huis: 832 duizend euro. Ook Blaricum, Laren en Wassenaar zijn nog een stukje duurder dan Rozendaal.

De gemiddelde prijs van een huis in Rozendaal was in 2018 nog ‘slechts’ vijf ton. In Rheden kost een gemiddeld huis het afgelopen jaar 282.800 euro.

Na Rozendaal was een huis in Putten vorig jaar gemiddeld het duurst in Gelderland: 398.712 euro.