NL-alert overheid: HOUD AFSTAND VAN ELKAAR

Foto: GLD

REGIO – De overheid roept Nederland in een NL-alert op afstand van elkaar te houden in verband met coronavirus. Anderhalve meter afstand is echt nodig om verspreiding van het virus te beperken.

De Nederlandse overheid stuurt alleen in zeer urgente gevallen een NL-alert naar de bevolking. Daarvan is nu dus sprake. ‘Blijf thuis’, staat in het sms-bericht. ‘Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona.’

Bijna 13 miljoen Nederlanders ontvingen dat bericht zondag. Eerder spraken burgemeesters, politici, organisaties en burgers hun verbazing uit over het feit dat veel mensen te weinig afstand houden. Zondagochtend riep Natuurmonumenten op Studio Rheden mensen nog op om weg te blijven uit natuurgebieden. Zelfs daar zijn te veel mensen te dicht op elkaar.