Ik buurt mee! waardecheque al besteed?

Foto: Pixabay

REGIO – Ieder huishouden heeft begin maart een waardecheque van 7,50 in de bus gekregen. Inwoners uit de gemeente Rheden kunnen deze cheque op www.ikbuurtmee.nl doneren aan een initiatief bij hun in de buurt. U kunt de waardecheque nog activeren dan tot maandag 13 april.

De 7,50 komt dan in een persoonlijk account, een soort spaarpotje, en blijft geldig tot eind 2021. Deze mogelijkheid komt extra van pas nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven vanwege het coronavirus. Wordt de waardecheque niet geactiveerd, dan verliest deze haar waarde.

Nog geen initiatief gezien om de waardecheque aan te doneren? Er komen nieuwe rondes met waardecheques én nieuwe initiatieven. Het bedrag uit het spaarpotje kan later besteed worden aan een initiatief naar keuze.

Wethouder Marc Budel: “Deze weken tonen aan hoeveel veerkracht en verbondenheid er is in onze Rhedens samenleving. Hulpacties, boodschappen voor elkaar doen, ondersteuning via buurt-apps. Daar sluiten de initiatieven van Ik buurt mee! goed op aan. Activeer uw cheque deze weken; er komt weer een tijd dat alle initiatieven van onze inwoners uitgevoerd gaan worden!”