14 inwoners van de gemeente Rheden overleden door het coronavirus

Foto: pixabay

VELP – Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn al 14 inwoners van de gemeente Rheden door het virus om het leven gekomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. In de gemeente Rozendaal is tot nu toe niemand overleden door het virus.

Vermoedelijk ligt het aantal sterfgevallen hoger, omdat niet iedereen die overlijdt ook getest wordt op het coronavirus.

Tientallen inwoners van Rheden en Rozendaal positief getest

In de gemeente Rheden zijn tot nu toe 60 mensen positief getest op het coronavirus. Rozendaal telt in totaal twee bevestigde besmettingen. Aangezien niet iedereen met klachten meer getest wordt, zal het werkelijke aantal in Rheden en Rozendaal waarschijnlijk hoger liggen.

Ziekenhuisopnamen gestegen

Het aantal inwoners van de gemeente Rheden dat in het ziekenhuis werd opgenomen staat nu op 31. Twee weken geleden waren dat er nog 22. In Rozendaal werd weken geleden één inwoner opgenomen in het ziekenhuis en daar is het tot nu toe niemand bijgekomen.

Hoeveel mensen er genezen zijn in Rheden en Rozendaal is niet bekend.