Burgemeester sluit drugspand in Dieren

Foto: Facebook Politie Dieren

DIEREN – Opnieuw heeft burgemeester Carol van Eert maandag opdracht gegeven voor het sluiten van een drugspand. Dit keer betrof het een bedrijfspand aan de Zuider Parallelweg 46-47 in Dieren. Het pand gaat voor een periode van één maand op slot.

Op dit adres trof de politie op 24 maart 2020 een hennepkwekerij aan met onder andere ruim 150 hennepstekken. Ook was er brandgevaar en gevaar voor elektrocutie omdat er gemanipuleerd was aan de meterkast.

Rust in omgeving terugbrengen
Met de sluiting wil de burgemeester, die gebruik maakt van de mogelijkheden die de wet biedt, de bekendheid van het adres als drugsadres beëindigen en de rust in de omgeving terugbrengen. De sluiting zorgt er ook voor dat het weer prettiger ondernemen en wonen wordt in de buurt.

“Drugshandel is nooit een goede manier om te proberen snel geld te verdienen”, zegt burgemeester Carol van Eert. “Het heeft altijd heel veel nare gevolgen met uiteindelijk alleen maar verliezers. Ook tijdens de Coronacrisis gaan we door met de bestrijding van drugscriminaliteit. En als sluiting van een pand daarvoor nodig is, dan doen we dat. Ik hoop dat de bewoners en ondernemers zich hierdoor weer snel veilig voelen in hun eigen buurt”.

Dit is ook de tweede keer in korte tijd dat een drugspand wordt gesloten door Van Eert. In Velp werd een aantal weken gelden ook een woonhuis aan de Emmastraat gesloten waar harddrugs was gevonden.