Hekken om coronaregelovertreders te weren weg bij verpleeghuis Dieren

Foto: Persbureau Heitink

DIEREN – De bouwhekken die rondom verpleeghuis De Oude Plantaan in Dieren stonden, zijn weggehaald. Het verzorgingshuis kwam landelijk in het nieuws omdat de hekken bezoekers die de coronamaatregelen niet zo nauw namen, moesten weren. Via het raam was er namelijk contact met de ouderen en werd er eten overhandigd.

De hekken zijn nu niet meer nodig, laat een woordvoerder van Attent Zorg en Behandeling weten. Er zijn nu afspraken gemaakt met de bezoekers.

De afspraken houden onder meer in dat niemand naar binnen mag en er géén fysiek contact is, ook niet via het raam. Er mag wel voedsel worden gebracht, zo meldt Attent. Maar dan via een medewerker van de zorgafdeling. Op de website van Attent staan tips hoe om te gaan met naasten in het verpleeghuis.

Mediahype
Volgens de woordvoerder is Attent Zorg en Behandeling druk geweest met het beantwoorden van mediavragen over de kwestie. De zorgorganisatie wil het daarom bij een telefonische uitleg laten. ‘Wij hebben met iedereen gesproken en de betrokkenen weten nu goed wat wel en niet mag’, aldus Attent.