Het hoogste punt van het Biljoenbad is bereikt

Foto: Studio Rheden

VELP – De bouw van het Biljoenbad in Velp beleefde donderdagmiddag een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt werd bereikt. Na een kort woordje van de betrokken wethouders Gea Hofstede (Wmo en gezondheid) en Marc Budel (sport en jeugd), vond de officiële handeling plaats, het hijsen van de vlag.

Wethouder Marc Budel: “Na jarenlange voorbereidingen en vooral veel uren hard werken van de bouwvakkers, is het geweldig om de vorderingen te kunnen zien. Het hoogste punt betekent ook het einde in zicht. Of eigenlijk het begin. Want zodra de deuren van het nieuwe Biljoenbad open gaan, begint het natuurlijk pas echt.

Straks kunnen we zwemmen, sporten in het nieuwe wedstrijdbad! Voor de kleintjes is er een heerlijk peuterbad en natuurlijk ook de gebruikelijke zwemlessen die vanaf het einde van het jaar hier gegeven zullen worden. We hopen dat straks iedereen de energie van water komt ontdekken in het Biljoenbad!”

Wethouder Gea Hofstede: “Dat zwemmen goed is voor de gezondheid; dat weten de meesten wel. Veel mensen in de gemeente Rheden hebben dan ook aangegeven dat zij het belangrijk vonden dat er ook een speciaal doelgroepenbad kwam. Wij zijn er dan ook trots op dat er in het Biljoenbad een prachtig verwarmd activiteitenbad komt, met beweegbare bodem.

Het doelgroepenbad draagt eraan bij dat mensen langer, in goede gezondheid, thuis kunnen blijven wonen. Voor onder meer mensen met een handicap of beperking, is dit bad een verrijking. Het geeft de mogelijkheid om op een goede manier te revalideren en te bewegen voor iedere doelgroep. En dat is precies wat we willen voor de gemeente Rheden; dat iedereen mee kan doen! Want water geeft energie!”

Toekomstbestendig zwembad
Het Biljoenbad is het nieuwe zwembad in Velp, dat straks de Dumpel vervangt. Naast het wedstrijdbad en een peuter- en kleuterbad, komt er ook een verwarmd activiteitenbad. Dit bad is geschikt voor verschillende doelgroepen.

Hiermee wordt het mogelijk om in elke levensfase te bewegen in water of te zwemmen. Het Biljoenbad heeft mede daarom de innovatieprijs voor zwembaden gewonnen. Met de komst van het Biljoenbad krijgt de gemeente Rheden een volwaardig en toekomstbestendig zwembad.