Dit jaar geen Boels Ladies Tour over de Posbank

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De wielerwedstrijd Boels Ladies Tour, die dit jaar ook over de Posbank zou gaan, gaat niet door. De organisatie durft het niet aan, omdat het coronavirus in ons land weer oplaait. “De financiële risico’s nemen daarmee aanzienlijk toe”, laat de organisatie weten.

Een van de etappes van de wielerwedstrijd voor vrouwen zou in Arnhem finishen. Tijdens die etappe zouden de vrouwen zeven omlopen van 14 kilometer afleggen, met daarin telkens een beklimming van de Posbank.

“De te nemen maatregelen zouden zwaar hebben gedrukt op het profiel van onze wedstrijd. Met het weren van publiek en het moeten schrappen van veel van de geplande side-events blijven er onvoldoende argumenten over om van een Boels Ladies Tour te spreken waar we voor staan”, meldt de organisatie.