Rhedenaar (46) aangehouden voor dodelijke schietpartij

Foto: Roland Heitink

RHEDEN – De politie heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Rheden aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van een Arnhemse vrouw, die eerder op de dag overleed aan de gevolgen van een schietpartij.

Zijn betrokkenheid bij de dood van de 35-jarige vrouw wordt onderzocht, zegt de politie. De schietpartij gebeurde maandagavond rond 19.30 uur bij een flat aan de Floriszstraat. Volgens de politie is het slachtoffer een bewoonster.

Twee jonge dochters
Buurtbewoners zeggen dat het waarschijnlijk ging om een conflict in de relationele sfeer. Volgens hen ging het er maandagavond ‘heftig aan toe’ in de flatwoning en hebben ze een ruzie gehoord. De vrouw laat twee jonge dochters achter, die ten tijde van de schietpartij niet in de woning waren. Ze zijn later opgevangen door omwonenden.

Agenten zijn na de melding met kogelwerende vesten ter plaatse gegaan. Het slachtoffer was ondertussen in ‘zorgwekkende toestand’ naar het ziekenhuis gebracht, waar ze uiteindelijk bezweek aan haar verwondingen.