Dansvoorstelling tijdens de WiekentRheden Kunstroute

Foto: Irene van Kasteel-Veenhuis

RHEDEN – ‘Ret’ is een ingetogen dansvoorstelling van Saraja de Jonge gebaseerd op de wordingsgeschiedenis van het dorp Rheden. Het dorp Rheden ontstond in een periode vanaf de 9e eeuw op een drassige plek met veel riet. Toen ‘ret’ genoemd. De naam Rheden heeft hier zijn oorsprong en betekent ‘woonplaats bij het riet.’

De dans is te zien tijdens de WiekentRheden Kunstroute op zondagmiddag 13 september om 15:00 uur op het terrein van G.S. Staalwerken (Doctor Langemeijerweg 1a: ingang Pinkelseweg), waar in de fabriekshal tevens een beeldende kunstexpositie plaatsvindt omlijst met muziek en gedichten.

De kunstroute is een onderdeel van het culturele festijn ‘WiekentRheden’ en vindt plaats op meerdere locaties in het dorp Rheden.