Jongens uit Rozendaal aangehouden voor fatale mishandeling in Arnhem

Foto: Studio Rheden

VELP – De politie heeft donderdag aan het einde van de middag vijf jongeren aangehouden in verband met de fatale mishandeling van woensdagavond. Daarbij kwam een 73-jarige Arnhemmer om het leven. Twee jongens komen uit Rozendaal.

“We hebben vanmiddag vijf jongeren aangehouden voor de mishandeling met dodelijke afloop in Arnhem gisteravond”, laat de politie weten.

Het betreft een 18-jarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen. Eén van hen komt ook uit Rozendaal, twee van hen uit Westervoort en de laatste uit Arnhem. De politie gaat hen verhoren over de toedracht en het motief van de daad.

De politie wil verder nog niets kwijt over de aanhouding. Zo wordt er momenteel nog niet bevestigd hoe de politie bij de groep is uitgekomen, of dat zij zich zelf hebben gemeld. “We weten dat er best veel vragen zullen komen”, vertelt een woordvoerder. Het horen zal enkele dagen duren. “De politie zal in deze fase geen nadere informatie verstrekken.”

Foto: Persbureau Heitink

Marcouch prijst politie
Burgemeester Ahmed Marcouch, die na het incident op verschillende kanalen zijn afgrijzen liet blijken, prijst na de aanhouding het optreden van de politie. Op Twitter laat hij blijken dat het nieuws dat er minderjarigen tussen de verdachten zitten het incident nog tragischer maken.

Het bericht Jongens uit Rozendaal aangehouden voor fatale mishandeling in Arnhem verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie