Rheden vraag inwoners mee te denken over de toekomst van de Veluwezoom

Rheden vraagt inwoners mee te denken over de toekomst van de Veluwezoom. Foto: Studio Rheden

PURMEREND – Om ook in de toekomst te kunnen blijven genieten van de Veluwezoom, één van de mooiste gebieden van Nederland, werken de gemeenten Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten aan een toekomstplan. Hierin komen onderwerpen als verkeersdrukte, leefbaarheid en natuurwaarden aan de orde. Bezoekers en bewoners kunnen de komende tijd hun mening geven.

De Posbank en omgeving in Rheden en Rozendaal vormen een prachtig natuurgebied dat op sommige dagen door duizenden mensen uit heel Nederland, en ook het buitenland, wordt bezocht. Soms wordt het te druk en dat is volgens de gemeente schadelijk voor mens en natuur. Daarom zijn er maatregelen nodig om de prachtige natuur te behouden, bijvoorbeeld door het recreatief gebruik te spreiden en de Posbank beter te verbinden met de dorpen en het IJsseldal. Dit kan de kwaliteit van het hele natuurgebied zelfs ten goede komen.

De gemeenten Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten wil bewoners en recreanten graag betrekken bij de toekomstplannen. Het is daarom mogelijk om een enquête in te vullen en ideeën aan te dragen. Daarnaast worden er in juni en juli werksessies georganiseerd voor diverse belanghebbenden. Alle inbreng helpt mee om goede toekomstplannen te maken voor de Veluwezoom. Eind juli wordt de uitslag bekendgemaakt.

Wethouder Ronald Haverkamp: “De overlast op en rond de Posbank zorgt al jarenlang voor stevige discussies. Ik ben blij dat we nu samen met belanghebbenden plannen gaan maken die gaan zorgen voor een betere balans tussen natuur, recreatie en bereikbaarheid in dit waardevolle gebied”.

Het bericht Rheden vraag inwoners mee te denken over de toekomst van de Veluwezoom verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden