Trekkers door Velp naar provinciehuis in Arnhem (filmpje)

Foto: Studio Rheden

VELP – ‘Boeren trokken woensdagmorgen in colonne door Velp heen op weg naar Arnhem. Er staan diverse protestacties van boeren gepland. Actiegroepen komen in het verweer, omdat ze vrezen dat de stikstofproblematiek volledig op het bordje van de boeren terechtkomt. Daarom rijden de boeren vandaag via Velp naar de binnenstad van Arnhem. Daar staan inmiddels al zo’n vijftig trekkers klaar voor de boerenprotestactie.

In Velp reden de boeren met ruim 40 trekkers achter elkaar over een rotonde op de Arnhemsestraatweg op weg naar het provinciehuis in Arnhem. Bekijk hieronder de beelden.

De boeren die woensdag protesteren zullen bij hun acties ook kort stilstaan bij de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Famers Defence Force wil bij aanvang van de protesten één minuut stilte houden “uit respect en medeleven”.