Veerpont Dieren uit de vaart, Rheden vaart door

Veerpontje in Rheden. Foto: Studio Rheden

DIEREN – De veerpont van Dieren gaat vrijdagavond uit de vaart. Het water in de IJssel stijgt hard en wanneer het water over de veerstoep loopt, is het voor de pontbaas niet meer mogelijk om aan te leggen. Het veerpontje bij Rheden blijft wel in de vaart.

“Ik heb nog een meter speling”, zegt Richard van Oijen van de veerdienst Rheden. “Waarschijnlijk kan ik in de vaart blijven, zeker vandaag.” Hij adviseert klanten om de website en de Facebookpagina in de gaten te houden. “Daar plaats ik updates.”

Het geluk van zoveel speling heeft zijn collega van ‘Steeds Voorwaarts’ in Dieren niet. “Ik ga om 18.00 uur uit de vaart en mogelijk al eerder”, zegt Roland Jansen. “Er staat nu nog geen water, maar zodra dat gebeurt kan ik niet meer aanleggen.”

Ongelegen moment
Jansen uit Dieren verwacht ruim een week uit de vaart te zijn en dat komt op een ongelegen moment. “Het is zuur, net nu de vakantie begint en het volgende week mooi wordt.” Jansen zet dan altijd veel fietsers over. Toch reageert hij gelaten. “Het is jammer, maar het is niet anders.”