Protest bij gemeentehuis Rheden vóór afsluiting Posbank

Protest voorafgaand aan de raadsvergadering Foto: RTV Arnhem

DE STEEG – Bij het gemeentehuis van Rheden is dinsdagavond geprotesteerd voor afsluiting van het nationaal park Veluwezoom. Met prullenbakken en afvalzakken maakten zij duidelijk dat scenario D, dat voor gedeeltelijke afsluiting van de Posbank gaat, wat hen betreft weggegooid kan worden. In de gemeenteraad lijkt er een meerderheid voor die optie te bestaan.

Naast deze attributen waren er ook spandoeken, borden en T-shirts gemaakt om duidelijk te maken waar de inwoners voor staan. Volgens de voorstanders van afsluiting komt dit plan onvoldoende de natuur ten goede. Daarnaast gaat het volgens hen de overlast niet tegen.

Bekijk hier wat de protesteerders te vertellen hebben. Tekst gaat daaronder verder.

Tussen alle tegenstanders stond één voorstander om de Posbank open te houden. Volgens hem is er onvoldoende onderbouwd waarom het gebied afgesloten zou moeten worden. Hij pleit er daarom voor om de situatie te laten zoals die nu is.

Later vanavond moet de beslissing vallen voor welk plan Rheden kiest. De gemeenteraad is daar op dit moment over in debat.

Zie ook: Plan voor volledig autoluwe Posbank lijkt te sneuvelen

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem