Scenario D is ‘verschrikkelijke ramp’ voor Kees Momma uit Velp

Protest in de wijk Beekhuizen Foto: Coalitie Veluwezoom

VELP – Voor de autistische Kees Momma uit Velp is scenario D een ramp. Hij vreest voor zijn woongenot als het plan doorgaat. Momma koos de plek in de wijk Beekhuizen uit voor de rust, maar is bang dat het daarmee gedaan is als de gemeenteraad van Rheden dinsdagavond scenario D kiest in het masterplan Veluwezoom.

“Voor mij zou dit een verschrikkelijke ramp betekenen”, schrijft Momma in een brief aan VVD, GPRB, CDA en D66 die hij deelt op zijn Facebookpagina. “Ik heb een autistische handicap. Ik ben overgevoelig voor harde geluiden en gemotoriseerd verkeer. Die kunnen mij op drukke dagen vreselijk van streek maken”, vervolgt Momma zijn verhaal.

Als het plan doorgaat om drie weggedeelten over de Posbank jaarlijks van 1 april tot 31 oktober af te sluiten, wordt het gebied vanuit Rozendaal in die periode onbereikbaar. Momma is bang dat dat verkeer dan door zijn wijk gaat rijden. “Ik heb er destijds voor gekozen om in Beekhuizen te wonen omdat ik hier nog de rust vind die bijna niet meer te vinden is. Als de keuze van de vier partijen doorgaat, houdt prettig wonen in Beekhuizen resoluut op.”

Protest bij gemeentehuis

Momma hoopt dat de raadsleden zijn signaal horen en roept de bewoners van Beekhuizen en omgeving op om zich om 18.45 uur te verzamelen bij het gemeentehuis in De Steeg. De coalitie Veluwezoom, waar ook de belangengroep uit Beekhuizen bij aangesloten is, protesteert hier tegen de voorgenomen keuze van de vier partijen. “Alleen op die manier kunnen we voorkomen dat onze zo rustige woonwijk straks ten onder gaat aan ernstige verkeersoverlast, onveilige situaties en aantasting van de natuur door uitstoot van motorvoertuigen”, sluit Momma zijn oproep af.

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem